Сойърс подчертава, че управлението на ивицата Газа ще бъде едно от

...
Сойърс подчертава, че управлението на ивицата Газа ще бъде едно от
Коментари Харесай

Бивш шеф на МИ-6: Израелската армия не е в състояние да унищожи напълно Хамас

Сойърс подчертава, че ръководството на линията Газа ще бъде едно от главните провокации пред израелските управляващи при положение на сухопътна военна интервенция. Според някогашния офицер от разузнаването " Израел няма предпочитание " да окупира още веднъж Газа.

" Ръководителите на израелските сили за сигурност знаят, че задачата заличаване на " Хамас " евентуално е непостижима за тях ", счита Сойърс.

Ивицата Газа би трябвало да бъде сложена под интернационален надзор след приключването на интервенцията на Израелските сили за защита, пише още Джон Сойърс.

" Газа се нуждае от някаква външна администрация. В предишното Организация на обединените нации направи това в страни като Намибия, Камбоджа, Босна и Източен Тимор. Съединени американски щати също постъпиха по този метод в Ирак след злощастната си инвазия. Допускат се неточности, само че при всички тези случаи имаше администрация, която оказа помощ на съответните страни да продължат напред ", добавя английският специалист.

Сойърс отбелязва и смисъла на интернационалните мироопазващи сили за образуването на ново държавно управление с локална поддръжка.

" Предизвикателствата в Газа може да са големи. Всяко сходно наличие би трябвало да е ръководено от арабски страни като Египет, Мароко и Саудитска Арабия, които биха били допустими за Израел и имат поддръжката на палестинския народ. Държави като Пакистан, Индонезия и други страни от Залива също биха могли да дадат своя принос. Администрация, утвърдена от Организация на обединените нации, ще се нуждае от мандат на Съвета за сигурност, а Русия и Китай биха се подписали единствено в случай че отпред на самодейността застанат араби. Възможна опция би бил мандат от Арабската лига, само че той не би имал нужния престиж ", написа Сойърс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР